Страница:<1 2 3 ...>

„Drag Zone“ сбъдва тийнейджърска мечта

2017.03

В навечерието на Коледа едно момче тихичко прошепва на глас най-съкровената си мечта,
въпреки че знае, че на този свят няма кой да я осъществи, или поне така си мисли до този
момент. Тече трескава подготовка за празника, списъкът с коледни подаръци е вече готов. Всеки подарък има лимит – 15 лв. Толкова може да си позволи екипът на Сдружение „Съучастие“. Момчето е на 16 години и му е ясно, че за сума от 15 лв. (дарена за всяко дете, настанено в приемно семейство) няма как да получи мечтания велосипед за 700 лв., но все пак споделя мечтата си, макар и на шега.
Коледа минава, януари се намества в новата година. Това е и неговият месец: студен, колкото студени са и мечтите му, освен тази да има колело. Дори и на шестнадесет, дори и тийнейджър, дори и момче, което дълго е лишавано от възможности, които имат младежи на неговата възраст, той започва да спестява пари, но сумата е непосилна за него.
Екипът, който работи с младежа, решава да потърси възможности за сбъдване на мечтата и се обръща към „Drag zone“, в лицето на Галин Георгиев от гр. Варна. Към него е отправена молба за съдействие за закупуване на велосипеда с отстъпка от цената. След проведени разговори се разбира, че мечтаният модел не се предлага в магазините. Все пак, героят в колоездачни дрехи - Галин и неговите прекрасни колеги от „Drag zone“ - гр. Варна, успяват с усилия и упоритост да съберат необходимите части от всички магазини в България, за да сглобят така желания велосипед.
През месец март „Drag zone“ поднася своята изненада. Колелото е сглобено и е дарено напълно безплатно за рождения ден на момчето! Към подаръка си „Drag zone“ добавя и допълнителни аксесоари – каска и ръкавици, за да може момчето да се наслаждава изцяло на приключенията, които предстоят с новия му „приятел”. И като във всяка приказка: „Когато много силно искаш нещо, цялата Вселена ти помага”…..
С искрена благодарност към екипа на „Drag zone“: Галин, Йордан, Кристиан и Иво, както и към магазините от тази верига, които изпратиха необходимите части.

Дядо Коледа отново беше при нас!

12.2016г.

В навечерието на празника, Дядо Коледа отново дойде при нас, а ние тази година бяхме много повече!
С подкрепата на „Кидс Кеър” (Лондон) Дядо Коледа раздаде много подаръци на децата в приемни семейства от Варна и Аксаково. На коледното тържество, деца и възрастни играха заедно и се радваха на доброто, което са постигнали през годината. За много деца в приемни семейства изминалата година донесе повече обич и здраве, повече увереност, по-голяма самостоятелност и пълноценно развитие. За това Дядо Коледа благодари на приемните родители и обеща да дойде отново догодина.

Ново благотворително събитие за деца от приемни семейства

11.2016г.

За втора поредна година Велоклуб „Устрем” организира благотворително събитие за деца в приемни семейства, подкрепяни от Сдружение "Съучастие". На организираното тържество децата получиха ваучери за посещения на различни дейности като плуване, народни танци, футбол и тенис на маса. За всяко дете беше предвиден и специален подарък, който ще му е необходим в заниманието, за което е получил ваучер.

Домакин на събитието и тази година беше Духовно просветен център към храм "Св. Архангел Михаил".

Кандидта-приемни родители и приемни родители получиха удостоверения за завършени курсове на обучение

Юли, 2016

Приключи обучението за базова подготовка на група от 7 кандидат-приемни родители. Очаква се скоро те да бъда одобрени за приемни родители и да се присъединят към числото на приемните семейства във Варна, които отглеждат бебета, приети от родилен дом.
Кандидат-приемните родители получиха удостоверенията си за завършено базово обучение заедно с 12 приемни родители, които преминаха надграждащо обучение за полагане на грижи за деца със специални нужди (20 часа). На това обучение участваха приемни родители от различни доставчици (Сдружение „Съучастие”, Община Варна, Община Долни Чифлик). Те имаха възможност да обменят опит, информация и да придобият практически знания за отглеждане на деца с различни специални нужди.
Очаква се наесен да бъде организиран нов курс за надграждащо обучение на приемни родители за отглеждане на деца със специални нужди.

Синдикална секция на приемните родители във Варна

Юни, 2016

Приемни родители във Варна учредиха синдикална секция на КТ „Подкрепа” към Сдружение „Съучастие”. Това е първото в страната трудово - професионално сдружаване на приемни родители. Учредяването на синдикалната секция беше извършено със съдействието на Сдружение „Съучастие” и социална асоциация „Св.Андрей”, които ще продължат да подкрепят приемните родители.
На своите първи събрания синдикалните членове поставиха най-важни за тях проблеми, свързани с нарушаването на техните права:
1. Принудителното преминаване от трудови към нетрудови договори на приемните родители, без да бъде изменен характерът на тяхната дейност. Преминаването към нетрудови договори ги лишава от сигурност и съществено нарушава техните трудови права (за пенсия, здравно осигуряване, обезщетения).
2. Принудителна промяна на доставчика на услугата, без допускането на никакви възможности за избор от страна на приемните родители на доставчик, с когото приемните родители да сключват договори за предоставяне на приемна грижа.
3. Трудности във взаимодействията на приемните родители с личните лекарите, особено в случаите на подготовка на документи за осиновяване на приемните децата.
4. Липса на готовност от страна на училища и учители да взаимодействат с приемни семейства, да спазват конфиденциалността по личната история на децата и да работят за успешната адаптация на приемните деца в училище.
Синдикалните членове настояват също да се преоцени системата за еднократни помощи на семействата, да се преразгледа процедурата за международно осиновяване.
В синдикалната  организацията към момента на нейното учредяване членуват 21 приемни родители. Желаещите могат да потърсят повече информация или да заявят своето членство на тел.0895518310 (Елеонора Чорбаджиева). Всеки приемен родител може да бъде член на синдикалната секция на приемните родители, независимо от това, че работи на нетрудов договор.

Страница:<1 2 3 ...>