Страница:<1 2 3 4 ...>

Ново благотворително събитие за деца от приемни семейства

11.2016г.

За втора поредна година Велоклуб „Устрем” организира благотворително събитие за деца в приемни семейства, подкрепяни от Сдружение "Съучастие". На организираното тържество децата получиха ваучери за посещения на различни дейности като плуване, народни танци, футбол и тенис на маса. За всяко дете беше предвиден и специален подарък, който ще му е необходим в заниманието, за което е получил ваучер.

Домакин на събитието и тази година беше Духовно просветен център към храм "Св. Архангел Михаил".

Кандидта-приемни родители и приемни родители получиха удостоверения за завършени курсове на обучение

Юли, 2016

Приключи обучението за базова подготовка на група от 7 кандидат-приемни родители. Очаква се скоро те да бъда одобрени за приемни родители и да се присъединят към числото на приемните семейства във Варна, които отглеждат бебета, приети от родилен дом.
Кандидат-приемните родители получиха удостоверенията си за завършено базово обучение заедно с 12 приемни родители, които преминаха надграждащо обучение за полагане на грижи за деца със специални нужди (20 часа). На това обучение участваха приемни родители от различни доставчици (Сдружение „Съучастие”, Община Варна, Община Долни Чифлик). Те имаха възможност да обменят опит, информация и да придобият практически знания за отглеждане на деца с различни специални нужди.
Очаква се наесен да бъде организиран нов курс за надграждащо обучение на приемни родители за отглеждане на деца със специални нужди.

Синдикална секция на приемните родители във Варна

Юни, 2016

Приемни родители във Варна учредиха синдикална секция на КТ „Подкрепа” към Сдружение „Съучастие”. Това е първото в страната трудово - професионално сдружаване на приемни родители. Учредяването на синдикалната секция беше извършено със съдействието на Сдружение „Съучастие” и социална асоциация „Св.Андрей”, които ще продължат да подкрепят приемните родители.
На своите първи събрания синдикалните членове поставиха най-важни за тях проблеми, свързани с нарушаването на техните права:
1. Принудителното преминаване от трудови към нетрудови договори на приемните родители, без да бъде изменен характерът на тяхната дейност. Преминаването към нетрудови договори ги лишава от сигурност и съществено нарушава техните трудови права (за пенсия, здравно осигуряване, обезщетения).
2. Принудителна промяна на доставчика на услугата, без допускането на никакви възможности за избор от страна на приемните родители на доставчик, с когото приемните родители да сключват договори за предоставяне на приемна грижа.
3. Трудности във взаимодействията на приемните родители с личните лекарите, особено в случаите на подготовка на документи за осиновяване на приемните децата.
4. Липса на готовност от страна на училища и учители да взаимодействат с приемни семейства, да спазват конфиденциалността по личната история на децата и да работят за успешната адаптация на приемните деца в училище.
Синдикалните членове настояват също да се преоцени системата за еднократни помощи на семействата, да се преразгледа процедурата за международно осиновяване.
В синдикалната  организацията към момента на нейното учредяване членуват 21 приемни родители. Желаещите могат да потърсят повече информация или да заявят своето членство на тел.0895518310 (Елеонора Чорбаджиева). Всеки приемен родител може да бъде член на синдикалната секция на приемните родители, независимо от това, че работи на нетрудов договор.

Празнуваме Първи юни!

Юни, 2016

По покана на клуб „Варненче”, част от децата, настанени в приемни семейства към Сдружение „Съучастие”, отпразнуваха Първи юни в Еко-парк, град Варна. Децата яздиха кон, изследваха парка и се запознаха с неговите обитатели. За да бъде празникът още по-забавен и магичен, на следващия ден те посетиха шоуто на един от най-добрите фокусници, обучавани от Астор, което се проведе в Двореца на културата и спорта.

В очакване на Коледа

декември, 2015

И тази година децата от приемните семействата, подкрепяни от сдружение „Съучастие”, бяха заедно на Коледно тържество. Благодарим на Дядо Коледа за чудесното настроение, както и на нашите приятели от „Kids Care” (Лондон). Децата се забавляваха - пяха и танцуваха, показвайки на всички колко много са пораснали.

Страница:<1 2 3 4 ...>