Страница:<1 2 3 4 >

Празнуваме Първи юни!

Юни, 2016

По покана на клуб „Варненче”, част от децата, настанени в приемни семейства към Сдружение „Съучастие”, отпразнуваха Първи юни в Еко-парк, град Варна. Децата яздиха кон, изследваха парка и се запознаха с неговите обитатели. За да бъде празникът още по-забавен и магичен, на следващия ден те посетиха шоуто на един от най-добрите фокусници, обучавани от Астор, което се проведе в Двореца на културата и спорта.

В очакване на Коледа

декември, 2015

И тази година децата от приемните семействата, подкрепяни от сдружение „Съучастие”, бяха заедно на Коледно тържество. Благодарим на Дядо Коледа за чудесното настроение, както и на нашите приятели от „Kids Care” (Лондон). Децата се забавляваха - пяха и танцуваха, показвайки на всички колко много са пораснали.

Приемната грижа - "разделена" услуга, услуга "на парче" или част от цялостна услуга за детето?

ноември, 2015

На Националната годишна среща по приемна грижа Сдружение „Съучастие” участва с презентация на тема: „Приемната грижа - "разделена" услуга, услуга "на парче" или част от цялостна услуга за детето?” Нашите колеги – психолозите Светлана Пехливанова и Поля Златилова представиха опита на организацията като доставчик на услугата „приемна грижа”, която от 2008г. до сега е подкрепила 265 деца, настанени в приемни семейства. От тях, 118 деца са осиновени, а 55 са реинтегрирани. Сега Сдружението подкрепя 40 деца, настанени в 30 приемни семейства.
Светла и Поля представиха проблемните области в предоставянето на приемната грижа, нашите поуки и модел на работа. Цялата презентация може да видите тук.

Благотворителна акция „Зелен маратон” за децата в приемни семейства

октомври, 2015

Благотворителна акция „Зелен маратон” набра средства за деца, настанени в приемни семейства, с които бяха закупени спортни принадлежности – тротинетки, велосипеди, ролери и каски. Децата получиха своите подаръци на тържество, организирано от инициаторите на събитието - Велоклуб „Устрем” и сдружение „Съучастие”.
Тържеството премина с различни спонтанни изяви на децата – песни, танци и бийтбокс изпълнение. Въпреки лошото време забавата продължи навън, където децата изпробваха своите подаръци.
Сдружение „Съучастие благодари на организаторите Велоклуб „Устрем” и им пожелава активен сезон, включващ още благотворителни инициативи!

Проект за насърчаване на взаимопомощта между приемните семейства

март, 2015

В продължение на три години екип от специалисти и приемни родители ще подкрепят 40 приемни семействата от общините Варна и Аксаково в тяхното желание да взаимодействат помежду си и да развиват своите родителски умения. Очаква се работата по проекта да стимулира изграждането на саморазвиваща се общност на приемните семейства в района. Този проект ще се реализира отново в партньорство със сдружение „Либенау”Социална асоциация „Св. Андрей” и с финансовата подкрепа на „Акцион Менш” (Германия).

Страница:<1 2 3 4 >